Blog

 • 10 Top Tips voor het stressloos pakken van je koffer.

  25 april 2016
  Denise Krul

   

   

  Vakantie in het vooruitzicht maar een paar dagen voor je vertrek krijg je het op je zenuwen. Want wat neem je mee? Is het wel genoeg? Of juist teveel?  Vorig jaar ook al gezeuld met een te zware koffer waarvan de helft van de kleding ongedragen is gebleven. Je wilt ter plaatse niet misgrijpen, maar als je thuis voor je kast staat slaat acuut de keuzsetress toe. Herkenbaar?  Wij hebben 10 tips voor je waarmee je easy je koffer pakt, en relaxt aan je vakantie begint.
   

  Tip 1: Rekenen

  Deel het aantal dagen dat je weg bent door 3 en tel daar 1 dag bij op. Zoveel sets neem je mee.
   

  Tip 2: Weather.com 

  Check de weersverwachting ter plaatse en stel vast wat je aan bijzondere activiteiten wilt gaan doen. Dit bepaalt wat voor soort kleding je meeneemt. Beperk jezelf; het is niet nodig om voor elke denkbare situatie een ander outfitje paraat te hebben. Just in case kun je ter plaatse nog iets kopen, tenzij je op poolexpeditie gaat.
   

  Tip 3: Kleurgroepen

  Denk in kleurgroepen. Twee kleurgroepen maakt het overzichtelijk. Binnen een kleurgroep kun je makkelijk combineren. Leg op je bed wat je mee denkt te nemen, en bepaal welke combi's je kunt maken, minimaal drie per kledingstuk, zie tip 1. Zo kun je er elke dag weer anders uit zien. Foto's op je telefoon maken van de verschillende sets kan handig zijn als geheugensteuntje.

   

  Tip 4: Accessories are your best friend

  Met de juiste accessoires maak je van een eenvoudig (strand-) jurkje een knock-out outfit voor 's avonds. Denk aan opvallende oorbellen, een bijzondere ketting of een prachtige sjaal. Draag ze echter nooit allemaal tezamen, je wilt er natuurlijk niet uitzien als een kerstboom. 
   

  Tip 5: The essentials

  Check nog even of je de volgende essentials bij je hebt, ze hebben de twijfelachtige reputatie van meest vergeten items op vakantie: paspoort / creditcard / rijbewijs / telefoon / opladers / zonnebril / extra bril of contactlenzen / medicijnen.
   

  Tip 6: Vullen

  Gebruik je voor je haren shampoo, conditioner, én een masker dan kom je al snel aan heel wat flessen en dus gewicht. Travel light en kies voor reisflesjes waar je deze vloeistoffen in overgiet. Klik op de volgende link voor een site met een goed assortiment: Reisflesjes
  Pak deze flesjes in twee plastic zakjes over elkaar om calamiteiten te voorkomen (believe me, I've been there).
   

  Tip 7: Rollen

  Schoenen zijn vaak het zwaarst: deze komen onderop in je koffer, top tegen hiel. Schoenen zijn perfecte bergplekken voor je sokken en ondergoed. Stop je schoenen in een plastic zak zodat ze je kleding niet vuil maken. Deze onderste laag vul je vervolgens af met kleding zodat je een platte laag krijgt. Het liefst rol je je kleding op. Dit scheelt ongeveer 1/3 aan ruimte en het is ook overzichtelijker. Leg hier een plastic waszak (of supermarkt tas) plat op zodat je kleding daaronder zich kreukvrij zal voegen. Daar bovenop leg je je waardevolle items zoals een camera, zonnebril plus je toilettas. On top komen eventueel gestreken blouses, jasjes en alles wat niet mag kreuken. Zware kleding zoals een jeans, een jasje, of zware schoenen doe je zoveel mogelijk aan tijdens de reis.
   

  Tip 8: Wasserette on site / Traveler stof

  Alle kleding uit de bovenste laag haal je ter plaatse zo snel mogelijk uit je koffer en je hangt het aan hangers. Als het toch erg gekreukt blijft hang je deze kleding in je badkamer wanneer je gaat douchen. Als je een klein zakje waspoeder meeneemt dan kun je makkelijk ter plaatse nog een handwasje doen. Met een drooglijntje tover je die badkamer simpelweg om tot een wasserette. Je kunt ook kiezen voor items van de stof Sensitive; niet voor niets wordt dit materiaal ook wel Traveler stof genoemd. Je hangt deze kleding uit en binnen een kwartier zijn de kreukels verdwenen, als sneeuw voor de zon. Mocht er een vlek op komen dan was je het uit met de hand en het droogt in mum van tijd. Het fijne is ook dat Sensitive niet alleen verzorgd en vrouwelijk staat maar vooral ook zeer relaxt draagt. Klik hier om onze items van Traveler stof te zien: Tuniek / Top / Broek / Jasje / Rok
   

  tip 9: Hamamdoeken:

  Handdoeken en badlakens zijn enorme ruimtevreters. Check vooraf of ze bij je accommodatie (s) aanwezig zijn. Zo niet kies dan voor hamamdoeken: scheelt enorm aan ruimte.
   

  tip 10: Begin op tijd

  Het klinkt als een open deur, maar een dag van tevoren beginnen met pakken en dan tot de ontdekking komen dat je lievelings top nog in de mand met vuile was ligt gaat echt ten koste van je voorpret. Op tijd beginnen maakt dat je relaxt blijft. En lege wasmanden hebben trouwens ook als voordeel dat je bij thuiskomst niet op 1-0 achterstand landt.
   

  Tips van de pro's:

  Heathrow heeft de beste inpak-tips van het cabine personeel verzameld en daar een handig filmpje over gemaakt: klik op Youtube/heathrow

   

  Fijne vakantie!

  Denise

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen