Blog

 • Cupro, mijn favoriete stof

  28 september 2016
  Denise Krul

  Bij Fresh! shop je deze vrouwelijke jurkjes van de mooiste kwaliteit Cupro.

   

  Stel: je woont in een land waar de zomer in september pas goed los komt. Terwijl je in je hoofd al bezig was met het najaar, wellicht stilletjes aan al wel in voor iets nieuws, stijgen de temperaturen tot tropische waarden. Hoe fijn zou het zijn als je dan iets zou tegenkomen dat sowieso een aanwinst voor je garderobe gaat zijn, waar je nog lang plezier van gaat hebben, maar wat je ook al meteen kunt dragen, zelfs met deze hoge temperaturen?


  Welnu, daar hebben wij een perfect antwoord op: Cupro!
   

  Waarom zijn wij zo dol op Cupro:


  Cupro draagt heerlijk, als een tweede huid, is niet te warm en ook niet te koud. De stof ademt net als katoen. Door de fraaie zijdematte glans en de luxe uitstraling lijkt Cupro erg op zijde. De kwaliteit die wij hebben heeft een zo mooie vleug en zachte handtouch dat het ook wel wat aan zeemleer doet denken. Cupro valt soepel, is een sterk materiaal, makkelijk in onderhoud en kreukt bovendien weinig. Cupro heeft een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding (in ieder geval bij FRESH!), heeft een lange levensduur en past daardoor uitstekend in de gedachte van duurzaamheid.
   

  Welke items vind je bij FRESH! in Cupro?


  Wij hebben dit seizoen 2 jurkjes in Cupro:
  AGLAYA is een wat losvallend model met half ronde onderkant. Het heeft een Henley sluiting met knoopjes bij de hals en een middennaad over je heupen. De mouwen zijn polsvrij. Aglaya is in de kleuren Off Black of Sea.
  LEONORA heeft een vetertje van dezelfde stof door eyelets in de hals, driekwart mouwen en een rechte onderkant. Ook Leonora valt wat los rond het lichaam, wat prettig draagt. Leonora is er inSea en in Off Black.

  Je kunt Aglaya en Leonora als tuniekje dragen over een skinny of als jurkje met de bijpassende legging LACUPE, vooral handig en mooi wanneer je het jurkje inderdaad ook de winter door wilt gaan dragen.

  Legging Lacupe is dus eveneens verkrijgbaar in de kleuren Sea en Off Black Het valt aan te raden om deze meteen bij het jurkje te bestellen daar er wat later in het seizoen vaak een run op onze bijpassende leggings komt en je dan mogelijk te laat kunt zijn.

  top Abony:
  Een losvallende top met aansluitende mouwen met een mooie vrouwelijke hals. Verkrijgbaar inSea en in Off Black.

   

  Shop nu je Cupro legging bij Fresh! Collection

   

  Nog wat achtergrond info over Cupro


  Onderhoud:


  Vaak zie je in het wasvoorschrift staan dat je Cupro items naar de stomerij moet brengen. Onze ervaring is echter dat je het prima kunt wassen in de wasmachine. Kenners geven aan dat Cupro met het wassen en dragen zelfs mooier wordt. Was je items wel graag binnenstebuiten, liefst op een zijde programma met een fijnwasmiddel (bescheiden doceren). Officieel mag het tot 40 graden Celcius, maar houd voor de zekerheid 30 graden max aan. Strijken doe je aan de binnenkant, op 2 punten, zo mogelijk wanneer het kledingstuk nog wat vochtig is.

  Na het wassen kan de stof aanvankelijk wat raar, stug, aanvoelen. Dit verdwijnt met drogen. De speciale vleug komt met het dragen weer terug. Mocht je er water op morsen of regendruppels op krijgen dan zul je mogelijk wat vlekken zien: ook deze verdwijnen weer vanzelf met het dragen.
   

  Wat is Cupro en waar komt het vandaan?


  Eind 19e eeuw ontstond de behoefte aan alternatieven voor zijde. De zijde-industrie had te  kampen met plagen onder de rupsen en de prijs van zijde werd te hoog. In 1897 is het de Duitse firma J.P. Cupro toen gelukt om een alternatief voor zijde te ontwikkelen via hun uitvinding, het Cuprammonium Proces. In 1928 werd dit proces vanuit J.P Cupro bij het Japanse bedrijf Asahi Kasei geïntroduceerd. Daar is de kwaliteit van Cupro verder ontwikkeld met aandacht en respect voor het milieu.


  Cupro wordt gemaakt door cellulose, een natuurlijke grondstof afkomstig uit katoen of naaldhout, met Cuprammonium zout te behandelen. Deze zetmeelachtige stof wordt door kleine kopjes met microscopisch kleine gaatjes - een soort mini douchekopjes - gespoten waarna het lang uitgetrokken tot sterke dunne draden stolt, vergelijkbaar met draden van zijde, maar dan sterker.

  Tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen Cupro en wint het in een snel tempo aan populariteit vanwege haar aantrekkelijke eigenschappen. Ik hoor zelfs dat er mensen zijn die het hele internet afspeuren naar Cupro items. Mocht je nog nooit een item in Cupro hebben gedragen: het is absoluut de moeite van het proberen waard! Grote kans dat je er daarna ook verknocht aan raakt.

  Klik snel verder!

  Hartelijke groet,

  Denise Krul
  Fresh!

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen