Blog

 • Denise goes FaceBook

  17 april 2012
  Denise Krul

  Jij niet op Face Book? Maar Fresh! heeft toch wel een pagina? Shame on me, zweeft nog steeds ergens tussen het 'to do' lijstje en werk in uitvoering. Maar voordat we met Fresh! nou helemaal los gaan op Face Book heb ik dan eerst die persoonlijke pagina maar aangemaakt, vorige week. In één weekend had ik er 76 vrienden bij, ben ik van m'n geloof gevallen (had ik aanvankelijk allemaal braaf ingevuld, maar dat doet niemand zo blijkt) en ben en passant getrouwd met mijn lief (waarvoor ik hilarisch genoeg door een aantal nieuwe FB vrienden werd gefeliciteerd): zo snel kan het gaan...

   

  Toegegeven, het voelt een beetje alsof je op het schoolplein aan allerlei groepjes gaat vragen of je mee mag spelen, maar goed ik ben dan ook nieuw op school. En, zoals op elke school, ook hier valt nog veel te leren. Had ik de Stones toegevoegd aan mijn muziekvoorkeur, raak ik volledig verstrikt in een stroom info rondom de boys waar menig groupy eufoor van zou worden, geen idee hoe ik daar onderuit kan komen. Zo blijkt ook mijn 'nieuwbakken'  echtgenoot ons accountantskantoor per ongeluk te hebben geliked. No offense maar een accountantkantoor liken, ik bedoel hoe spannend is je leven dan ... !? Maar, kom er dan nog maar 's van af (blijkbaar is het die andere 36 personen die dit kantoor hebben geliked ook niet gelukt. Of zouden die het serieus erg leuk vinden?)

   

  Je leert wel veel over anderen. Zo ben ik (weet niet of dat de bedoeling is, voelt nogal voyeuristisch, maar dat is volgens mij ook weer een onderdeel van het succes van het concept) bij mijn nieuwe oude vrienden gaan struinen tussen hun vrienden; leek me de makkelijkste manier om potentiële vrienden te spotten en uit te nodigen. Enfin, inmiddels 87 vrienden, voor de gemiddelde FB addict een schijntje, maar als ik mijn pagina doorkijk dan kan ik niet anders dan concluderen dat het een rijk bezit is. Sommigen heb ik nog mee geknikkerd, anderen mee gedanst, gelachen of gehuild, mee samen gewoond, op vakantie geweest, gefeest, gehockeyd, gedineerd, geshopt, gepokerd, gezongen... Het blijft me wel boeien wat mensen met 500+ vrienden voor een leven lijden; dat kan toch niet anders dan dat die zichzelf hebben gekloond de afgelopen 35 jaar; want waar ken je al die mensen van, waar haal je de tijd vandaan?

   

  Vooralsnog merk ik dat het wel lichtelijk verslavend kan werken. Kan nu met gemak 100 vriendschappen tegelijk onderhouden, toch?! Lukt niet als je overal langs moet. Een lief berichtje van Herma uit Zwitserland, en Evelijn vraagt of we langs komen in Istanbul; lijkt me geweldig! Weet alleen niet waar ik de tijd vandaan moet halen. En trouwens, zo weet ik toch ook hoe het met haar gaat. Hoewel, een weekje Turkije klinkt toch ook wel aantrekkelijk, misschien leuk als huwelijksreis, ben tenslotte pas getrouwd...

   

  CU on FB!

  Denise

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Living

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen