Blog

 • En dan is de collectie af...

  12 februari 2014
  Denise Krul   

  Wanneer ik een collectie ontwerp kan ik eigenlijk niet wachten tot alles klaar is. Er gaat echter altijd een heel proces aan vooraf.

  Het begint met een aantal ideeën voor thema's / kleuren / stoffen. Voor de kleuren laat ik labdips maken. Deze komen na enige tijd als kleine lapjes stof ter goedkeuring binnen. Ondertussen werk ik de thema's uit in schetsen van de modellen. De schetsen worden omgezet in werktekeningen met specs, waarin alle specificaties van het model staan. Deze zetten we uit bij de fabrieken. Onze agent ter plaatse houdt ons vanuit de kant van de fabrieken op de hoogte van de voortgang.

  Na enige tijd ontvangen wij de eerste proto's ter beoordeling op pasvorm, maten en alles wat er nog aangepast moet worden. Ondertussen worden de stoffen in beperkte hoeveelheid uitgewerkt in de juiste kleur/kwaliteit voor de verkoopsamples voor de retail. Met deze samples staan we dan bijvoorbeeld op de Modefabriek, de grote B2B modebeurs in Amsterdam, en zijn de basis voor de verkoopafspraken met de retailklanten. Als alle klanten in onze showroom hun favoriete items hebben ingekocht kunnen wij de orders bij de fabrieken plaatsen. Vervolgens duurt het dan nog maanden voordat de collectie binnenkomt in ons magazijn.

  Ondertussen vindt de fotoshoot plaats, worden de teksten voor de site geschreven, foto's uitgezocht, bijgesneden en op de website ingeladen. Onze telefoon staat dan inmiddels al roodgloeiend, de mailboxen worden overspoeld met Fresh! fans die graag willen weten wanneer al het moois binnenkomt. En, eerlijk is eerlijk, wij kunnen dan ook niet langer meer wachten. Nou, nú is het dan zover: de postbode komt nu, as I write, binnen met de eerste dozen van de collectie die afgelopen dagen is uitgeleverd bij ons magazijn. Het voelt altijd een beetje als Sinterklaas...

  En dan nu over de collectie:

  Stoffen en kleuren:

  Naast de heerlijk comfortabele katoenen jersey stoffen waar Fresh! bekend om staat hebben we dit voorjaar ook diverse bouclé stoffen. De breisels zijn zeer divers: stoere linnen-look vesten naast vrouwelijke, fijn gebreide truitjes. Door de collectie heen zie je subtiele glimmertjes in de stoffen verwerkt. Een aantal jersey's hebben we volgens een 'Pigment Dye' procedee laten maken; de verf wordt in feite in de stof gekookt, wat een stoer (wat gewolkt) vintage effect geeft.

  De kleuren van dit seizoen: Thymian (thijm grijs-groen) zowel in effen als in 'pigment dyed', Coral (een perzik-roze) met een gewassen vintage look, Sand en Taupe (beide ton-sur-ton varianten van licht beige), Seagreen en Mint Pigment Dyed (ook mooi ton-sur-ton te combineren) en Kohl (onze zachte variant op zwart).

  De collectie is weer heel mooi met elkaar te combineren volgens het Mix 'n Match principe.

  We wensen je veel shopplezier en zien je graag terug bij www.freshonline.nl

   

  Een voorjaarsgroet,

   

  Denise Krul

  Fresh!
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Living

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen