Blog

 • Export bijeenkomst Duitsland Modint in het WFC

  6 juni 2013
  Denise Krul

  Hoe is het om je Nederlandse modemerk naar Duitsland te brengen? Ga je daar werken met agenten of met een distributeur, of toch liever een werknemer aan te nemen in een locaal te openen vestiging? En hoe zit dat dan juridisch, fiscaal, en administratief? Allemaal vragen waar je over moet nadenken als je overweegt de Duitse markt op te gaan. En dan hebben we het nog niet over de mores en gewoontes, de beleefdheidsvormen, de does and don'ts.

   

  Duitsland is een groot land en lonkt als afzetgebied, maar er zijn veel zaken die je eerst goed helder moet hebben voordat je er aan begint, zoveel is duidelijk na de verhalen van de, overigens verrassend goed Nederlands sprekende, gastsprekers op de exportbijeenkomst Duitsland welke georganiseerd was door Modint in het World Fashion Center. De gemiddelde Duitse (potentiële) zakenpartner echter zal bij grote voorkeur in het Duits blijven communiceren. Vertrouwen en betrouwbaarheid zijn ook belangrijke componenten in het zakendoen met onze oosterburen. Een bedrijf dat langer bestaat verdient de voorkeur boven een nieuwkomer. Kijk daar hebben we met onze 9 jarig bestaan dan weer een voordeel.

   

  Alles blijkt te vallen of staan met de juiste contactpersonen die in de goede netwerken verkeren. Het is de kunst juist die agent, distributeur of werknemer te vinden die perfect past bij jouw merkbeleving, jouw DNA, en ook de juiste connecties heeft in de modewereld zodat hij de voor jou geschikte afzetkanalen weet aan te sluiten.

   

  Al met al kwam ik hier weer een stuk wijzer op dit terrein naar buiten. Het betekent flink werk aan de winkel. Allereerst moeten we nog de vraag beantwoorden of we ons eerst op Scandinavië moeten gaan richten en dan pas op Duitsland of andersom. Wij worden veel vergeleken met Scandinavische merken, aangezien onze stijl daar goed bij aan blijkt te sluiten. We worden ook vaak verondersteld daar vandaan te komen, met name Denemarken. Schijnbaar doet onze look & feel heel Deens aan. Mogelijkheden, vragen en uitdagingen...

   

  Eerste uitdaging is om daar een goede agent te vinden. Wordt vervolgd...

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Living

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen