Blog

 • Fresh! To Go: Brussel in Kerstsfeer!

  23 december 2011
  Carlijn Bekker

  It’s Christmas time in Brussel
   
  Soms staat de Belgische hoofdstad wat in de schaduw van haar beroemde 'zusje' Antwerpen. Maar laat kerst de tijd zijn dat Brussel opbloeit: kerstkraampjes, verlichting en genoeg mogelijkheden voor kerstshoppen.

  Cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen in de overwegend Franstalige stad. De Beurs, de Grote Markt, het stripmuseum en natuurlijk Manneke Pis. Het beeldje (met een lengte van 58cm) heeft de twijfelachtige eer tot de meest teleurstellende wereldattractie (ongetwijfeld door zijn lengte) te zijn benoemd.  Het beeldje staat vrij centraal dus even langswippen kan geen kwaad. Het verhaal achter Manneke Pis is dan wel weer grappig: het plassende jongetje zou symbool staan voor de 'rebelse' Brusselaren. Het jongetje zou met zijn plas de stad hebben gered van een bom door de lont uit te blussen.
   
  Ook shopaholics hoeven zich niet te vervelen in de van oudsher handelstad, voor elk budget zijn er plaatsen om te winkelen. In de dure winkelstaat Avenue Louise kunnen vrouwen met een flink budget losgaan. Voor de meer 'toegankelijkere' winkels ben je in de Nieuwstraat op je plek. Het is de 'Kalverstraat' van Brussel, met de wat meer standaard winkels. Wil je meer cultuurshoppen neem dan zeker een kijkje in de winkel Hunting and Collecting (Kartuizersstraat 17). Het perfect gestylde interieur laat je je ogen uitkijken. En na het shoppen ga je natuurlijk voor een lekker Belgisch frietje, een doosje chocola of vraag naar de Brusselse specialiteit in chocolaterieën: pralines.
   
  Sinterklaas lijkt in Brussel nooit geweest te zijn, want de stad is nu al gehuld in volle kerstglorie. De kerstmarkt begint aan de Grote markt, en komt vooral tot uiting op het Sint Katelijnenplein. Bezoek daar even de schaatsbaan en het reuzenrad voor een perfect uitzicht op de stad. Een lekker glaasje glühwein of warme chocolademelk, de kerstkraampjes en de vrolijke versiering maakt de stad Brussel tot een sfeervolle stad voor tortelduifjes en kerstliefhebbers. 

  Carlijn Bekker

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Fashion

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen