Blog

 • Fresh! to go: Paris

  31 oktober 2013
  Denise Krul

  Parijs heb ik een aantal keren bezocht maar nog nooit met mijn gezin en nog nooit zo leuk en inspirerend. Want hoe leuk is het om met kinderen (tieners) de toerist uit te hangen en met je dochter een shoppingronde te doen, gewapend met o.a. een aantal super inside tips en tricks van collega Richelle, die er 3 jaar heeft gewoond.

   

  Het hotel hadden we in het 1e arrondisement geboekt; aparthotel Citadines des Halles. Deze plek is super, want een rustig hotel, met op twee straten verderop het begin van alle gezelligheid en Le Marais, Quartier Latin en Saint Germain Des Pres op loopfafstand. Als je dit hotel boekt kan ik je aanraden direct met het hotel zelf contact op te nemen; wanneer je het het bedrag direct laat afschrijven of overmaakt kun je een flinke reductie op de prijzen krijgen, bij ons zelfs 50%.

   

  Kom je met de auto dan kun je die in de parkeergarage van Les Halles parkeren. Hier kost het 22,50 per dag terwijl je elders in Parijs gauw 35,- betaalt. Als je dan ook bij het kantoortje gaat betalen ipv bij de automaat dan gaat daar nog een keer 7,50 van af.

     Om in een korte tijd een goed beeld van alle toeristische hotspots te krijgen is een hop-on-hop-off-bus echt handig. Minstens zo leuk is om dit per boot te doen. De meeste highlights bevinden zich in de buurt van de Seine en je krijgt zo een heel goed beeld van hoe alles ten opzichte van elkaar is gesitueerd. Ben je er op zondag dan kun je ook fietsen huren; een deel van de stad is dan autovrij, bijvoorbeeld langs de Seine.

   

  Als je van musea houdt dan heeft Centre Pompidou nu een heel leuke tentoonstelling van Roy Lichtenstein, Pop-art-kunstenaar die vooral bekend werd vanwege de cartooneske afbeeldingen met felle, primaire kleuren omlijnd door vette zwarte lijnen; ook erg leuk om met kinderen te bezoeken. Musée d' Orsay is alleen vanwege het gebouw al mooi om te bezoeken. Er is nu een expositie over mannelijk naakt in de kunst. Laat je niet afschrikken door de lange rij die er staat; het loopt vlotter door dan je verwacht. Nog handiger is het om van tevoren een kaartje te regelen, check even op internet.

   

  Het vijfde arrondissement, Quartier Latin, is een levendige wijk waar je heerlijk kunt ronddwalen. De eerste universiteit van Parijs stond hier en nog steeds is het populair onder studenten. Iets chiquer is Saint Germain des Pres (arr. 6) met mooie restaurants, brasserieën, boutiques en ook de kerk St. Sulpice, tegenwoordig ook bekend van de Da Vinci Code. In deze wijken geen hordes toeristen maar gewoon fijn om te zijn. En voor een wandelingetje ben je ook goed in Jardin du Luxembourg.
  Een buurtje om zeker te bezoeken is Le Marais. Hier vind je hippe boutiques, leuke kleine shopjes fijne hebbedingetjes, restaurantjes waar vooral veel locals komen en cafe'tjes waar je aan de toog een espresso drinkt of heerlijk op het terrasje onder de warmtelampen mensen kunt kijken. Het is allemaal niet groot, privacy is een betrekkelijk begrip in Parijs, maar oergezellig. Ga vooral een zalig stuk taart eten bij Le Loir dans la Theière aan de Rue des Rosiers. Dit is ook een leuke boutique straat. Voor echt authentiek Frans eten ga je naar chez Janou, 2 Rue Roger Verlomme. De chocomousse is hier hemels! Ook café-restaurant Hugo is een aanrader (aan de Place des Vosges), en niet te vergeten les Philosophes, 28 Rue Vieille du Temple. Allemaal niet heel fancy maar heel Frans. Trendy eten doe je bij Kong op de 6e etage met uitzicht op de Seine.

   

  Voor wie bij de grote ketens wil shoppen vindt bij les Halles alles bij elkaar. Mocht je nog geld over hebben dan kun je terecht bij Colette, Style Design Art Food Paris aan de Rue Saint Honoré, een winkel met de allernieuwste trends op het gebied van fashion, gadgets en design. De collecties van de grote ontwerpers zoals Dior (getoond als ware het een expositie) zijn maar niet geprijsd. Bij het minilab kun je een persoonlijk parfum laten samenstellen...

   

   

  Wil je je liefde voor elkaar bezegelen dan kun je een slotje hangen aan de slotjesbrug bij de Notre Dame. Van oorsprong komt dit gebruik uit de Balkan maar in Parijs heel polulair geworden. Het is dan ook de stad van de liefde. En ik ben sinds vorige week verliefd op Parijs.

   

  A bientôt!

  Denise Krul

   

   

   

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen