Blog

 • Home sweet home

  15 maart 2013
  Denise Krul

  Home sweet home

   

  Voldaan zit ik in de vlucht 652 van TAP. Ik kan hier altijd enorm van genieten. Het werk is gedaan. Telefoon uit, oortjes in (met muziek die mijn zoon nog even voor me op de IPod had gezet), voldoende beenruimte, (thanks to the on line check in), een mooi boek binnen handbereik, en de iPad voor me om deze blog te schrijven.

   

  Vandaag was een cadeautje. Na 3 dagen intensief en lang werken had ik alleen een afspraak staan met mijn Portugese advocaat. Akkefietje met een van de leveranciers van afgelopen najaar die zo absurd laat was met leveren en dan nog van een kwaliteit die Fresh! onwaardig was, waardoor er veel afgekeurd moest worden. De kids winkels hadden zelfs op 1 na hun orders gecancelled, wat voor ons de nekslag voor de kidskleding betekende. Overbodig om te zeggen dat we afscheid hebben genomen van deze leverancier, maar hebben nu nog wel eea uit te vechten. Ik ben er zelf inmiddels goed klaar mee en heb het inmiddels overgedragen aan een Portugese advocaat die me is aanbevolen als zijnde een topper. Hij is zo aardig om naar de airport te komen. Hij heeft weinig tijd nodig, is snel van begrip, mijn eigen juridische achtergrond helpt ook wel, en we zijn in no time bijgepraat.

   

  Tijdens vakanties doe ik niets liever dan rondreizen, nieuwe plaatsen ontdekken en vind ik het heerlijk om op steeds een andere plek te slapen. Als ik reis voor mijn werk ben ik echter een gewoontedier. Het gevoel van thuiskomen na een dag ingespannen werken is heel fijn zodat ik graag hetzelfde hotel boek.

   

  In Porto is dat het Tiara, waar ze me, ondanks het enorme aantal kamers, bij naam kennen. Het ligt midden tussen het centrum van de stad en de prachtige kust, die zo mooi is dat ik daar zou kunnen wonen.

   

  Iets handiger met het oog op de fabrieken is echter Santo Tirso, in het hart van de textielzone, waar ik altijd hotel Cidnay boek. Het hotel is 7 jaar geleden met veel liefde geredecoreerd, in prachtige taupe kleuren, waar ik persoonlijk erg van houd, zoals ook terug te zien in de collecties van Fresh! Home en Fresh! Fashion.

   

  Het Cidnay hotel was aanvankelijk volgeboekt vanwege een congres maar mijn plekje op de wachtlijst werd gelukkig nog gehonoreerd. Elke avond als ik terug kom staat er een potje thee voor me klaar op de kamer. Mijn toch wel harde kussens zijn ook geen probleem; naast mijn bed ligt een kaartje met het telefoonnummer van de receptie waar ik een ander kussen kan vragen, zachtheid naar keuze 1, 2 of 3. Binnen 5 minuten wordt deze gebracht. Ook is er een bonnetje waarmee ik in de bar een portje mag komen drinken. Dat is iets voor de volgende dag.

   

  En dan het ontbijt... Vers geperste jus, vers fruit, zelfgemaakte jam (van pompoen, gember, vijgen, limoenen, tomaten, een keuze waar Flipje verlegen van zou worden ), verschillende kazen, gedroogde ham, gerookte zalm, allerlei soorten brood en 5 soorten cerials. Uitzicht over de vallei met palmbomen en groene terrassen - als je zegt dat het Bali is dan zou ik het geloven - zonnetje, nee dan is het best tobben in Nederland. En hier heb ik dus vanochtend allemaal heerlijk van genoten.

   

  Mensen vragen wel eens waarom ik in Portugal mijn productie laat uitvoeren en niet in bijvoorbeeld China, India, Turkije, Oost Europa... Nou, ik vind met name de mensen er erg prettig, aardig, persoonlijk, behulpzaam, attent. En de kwaliteit is er goed, meestal dan. En als er toch wat is dan vlieg ik er zo naartoe. Ik ben er graag...

   

  To be continued...

   

  Denise

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen