Blog

 • It's Cold Outside, let's talk Cold Dye

  1 maart 2018
  Denise Krul


  Met de winterse temperaturen lijkt het voorjaar nog ver weg. Dat brengt ons in een cold sfeertje met onze nieuwste Cold Dye pieces. Komend seizoen helemaal on-trend in pasteltinten. Keep on reading!
   
  Je hebt de term Cold Dye vast al weleens eerder voorbij zien komen bij Fresh!, maar wat is het nou precies?

  Cold Dye valt onder de techniek Garment Dyeing, een term uit het Engels die je kunt vertalen als geverfd kledingstuk. Klinkt niet zo spannend, we know. Een garment dyed piece wordt eerst compleet in elkaar gezet en vervolgens als geheel geverfd en gewassen.

  Cold dye is in zoverre bijzonder dat het kledingstuk wordt geverfd op een niet al te hoge temperatuur maar daarna gedurende een relatief lange tijd op hoge temperatuur wordt gedroogd (denk sauna-warm). Door deze manier van kleuren krijgen de naden en randen een lichtere kleur en het kledingstuk een mooie vintage en stoere look.  

  Bijkomend voordeel is dat de items zo al worden voorgekrompen. Scheelt weer was-stress;-)

   

  Garderobe update:
  Die spijkerbroek van vorig jaar, dat fijne witte shirt, je favoriete trui, combineer ze met een kledingstuk met Cold Dye wassing en je creëert direct een compleet nieuwe look. Minimal effort, huge effect, zeg maar.
   
  Of ga voor een compleet nieuwe outfit en volg een van deze twee stijltrends:
   
  Ton sur ton pastel
  Komend seizoen staan neutrale kleuren en pasteltinten zoals mintgroen bovenaan de trendlijst. Creëer een ton-sur-ton look, door verschillende Cold Dye items in pastel met elkaar te combineren. Zoals de jurk Margot met een legging in dezelfde kleur. Er kan ook een mix gemaakt worden van donkere en lichtere nuances in dezelfde kleur, wat een verrassend effect geeft. 
   
  Some black
  Stoere Cold Dye items krijgen een dosis elegantie mee door ze met zwart te combineren. Zeker in het voorjaar staat deze combi garant voor een topoutfit waar menig Parisienne jaloers op zal zijn. Draag een zwarte top op het rokje Moryle en hul je voeten in een stel mooie muiltjes. 

  Uiteraard kun je ons altijd bellen of mailen met je vraag over een van onze producten en/of winkels bij jou in de buurt!

  Warme groet,
  Denise

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen