Blog

 • Knits

  18 november 2013
  Wilma Van Zuilen
  Afgelopen weekend was ik er helemaal klaar voor. Lekker opgekruld op bank met niet al te charmante homesocks, kachel hoog, heerlijk! Ik verheug me op de winter. Fijn al die warme truien en vesten weer uit de kast halen. Wat combinaties uitproberen en misschien dat ik een paar  grof gebreide exemplaren van wol aanschaf. Wol heeft altijd een wat vrouwelijke en stoere uitstraling. Kijk maar eens naar de Fresh! collectie op de site. Sommig vestjes en truien hebben een home-made look, alsof je zelf de breipennen ter hand hebt genomen …   
  Zo anders mijn vriendin, die vertelde dat ze net nog een gehaakt vest bij Fresh! in de sample sale had gekocht. “Die kan ik dus beter in de kast laten hangen tot volgend jaar,” zuchtte ze. Zij is het type dat elk jaar weer hoopt dat de nazomer eeuwig duurt…. Van die grof gebreide vesten en ruimvallende truien die je dit najaar veel ziet is zij duidelijk geen fan. Ik vind dat jammer, want ze dragen comfortabel en staan heel vrouwelijk. Bovendien zijn lange los gebreide vesten ideaal om te combineren met verschillende laagjes. De reden trouwens: ze vindt dat ze er te dik in lijkt. Dat hoor ik meer, en echt, dat is helemaal niet nodig, daar zijn een paar slimme trucjes voor:

  Slimme trucjes - slank effect
   
  Tip 1 - Een grof gebreide trui of vest draag je op een strakke broek, ton-sur-ton of met laarzen in dezelfde tint als de broek. En met een hakje vergroot je het slanke effect en lijk je langer. Dat scheelt minstens twee kilo. Wat niet wetenschappelijk bewezen is, maar zo voelt het en daar gaat het om!
   
  Tip 2 - Een lang vest open laten vallen, ceintuur knoop je op je rug of iets opzij.
   
  Tip 3 - Combineer een grof gebreid vest met verschillende laagjes, waarbij de bovenste laag het langste is.
   
  Tip 4 - Hoe minder onderbrekingen, hoe langer je lijkt, dit bereik je ook met ton-sur-ton. Bij een roze trui of omslagdoek bijvoorbeeld een roze top: Fresh! heeft de tops TRIJNTJE, TEUNTJE of TALITA in mooi zacht roze.
   
  Tip 5 - Combineer een grof gebreide trui of vest met een satijnen sjaal of broek, echt super vrouwelijk.
   
  Tip 6 - Een gebreid vestje of lange trui over een strak kokerrokje staat lekker pittig.
   
  Tip 7 - Jurk met een lang vest, waarbij het vest net iets langer is.
   
  Naar buiten kijkend realiseerde ik me dat we eerst nog de herfst door moesten komen. Misschien gebruik ik die tijd wel voor het breien van sjaals ….. En een goed gesprek met mijn vriendin, met een glaasje port en kaasje erbij, glijden we vanzelf de winter in.

  hartelijke groet,
  Wilma van Zuilen
  Fashion styliste (en fashion blogster voor Fresh!)
   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Fashion

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen