Blog

 • Let's celebrate Internationale Vrouwendag

  7 maart 2018
  Denise Krul

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Het zal je vast niet ontgaan zijn: vandaag is het Internationale Vrouwendag. Een dag die speciaal in het teken staat van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen wereldwijd. Een dag die we bij Fresh! vieren met 7 ijzersterke quotes van iconische vrouwen.

  Who run the world? Yes, girls (aldus Beyonce)

   

  Maar eerst nog even dit: Internationale Vrouwendag is in de 20e eeuw ontstaan toen vrouwen steeds meer opkwamen voor hun rechten, vooral op het gebied van kiesrecht en arbeid. Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwelijke textielarbeiders plaats. Dit was het prille begin van emancipatie voor vrouwen. Het was de grootse vrouwenstaking op 8 maart 1917 in Sint Petersburg die de doorslag gaf om 8 maart als International Women’s Day uit te roepen. Dit gebeurde in 1921.

   

  Zo’n 100 jaar geleden stond vooral kiesrecht hoog op de agenda, maar tegenwoordig gaat het op Internationale Vrouwendag ook over economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, arbeid en discriminatie. Dit jaar staat het thema gendergelijkheid centraal, want helaas is het nog steeds zo dat vrouwen niet dezelfde rechten hebben als mannen.

   

  Er zijn nog altijd te weinig vrouwen in topfuncties, maar ze zijn er natuurlijk wel! Wij laten ons vandaag inspireren door 7 powervrouwen van vroeger en nu.

   

  “I didn’t get there by wishing for it or hoping for it, but by working for it.”

  Estée Lauder – Oprichtster van het gelijknamige cosmetica imperium en ook wel koningin van cosmetica genoemd. Een vooruitstrevende onderneemster met oog voor schoonheid.

   

  “Nothing is impossible, the word itself says 'I'm possible!”

  Audrey Hepburn - Nederlands-Britse actrice, bekend van films als ‘Breakfast at Tiffany’s. Ze wordt gezien als een van de grootse stijliconen van de 20e eeuw.

   

  “Emancipatie is: zelf aan het stuur zitten van je leven.”

  Koningin Máxima – De Koningin vecht al jaren voor de emancipatie van Nederlandse (allochtone) vrouwen.

   

  “You are the one that possesses the keys to your being. You carry the passport to your own happiness.”

  Diane von Furstenberg - Belgische mode-ontwerper, bekend om haar wrap dress.

   

  "I'm tough, I'm ambitious and I know exactly what I want. If that makes me a bitch, okay."

  Madonna - The Queen of Pop, maar natuurlijk ook een succesvol zakenvrouw.

   

  "On my own I will just create, and if it works, it works, and if it doesn’t, I’ll create something else. I don’t have any limitations on what I think I could do or be."

  Oprah Winfrey - de geweldige televisiepresentatrice die opkomt voor emancipatie van vrouwen in Amerika en andere landen.

   

  "Power's not given to you. You have to take it."

  Beyonce, zangeres en feminist.  Ze zet zich al jaren in voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen wereldwijd.

   

  Krachtige look

  Zo’n dag als vandaag vraagt natuurlijk ook om een krachtige, stoere look. Die creëer je heel snel met een powersuit uit onze collectie. Dus suit up and Happy Women’s Day! 

   

  Hartelijke groet,

  Denise

  FRESH!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Living

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen