Blog

 • Mind and More

  15 maart 2012
  Petra van Hameren

  Hoe gaat het met je goede voornemens?

   

  Op 1 januari zet je resoluut de knop om en deel je vol daadkracht je goede voornemens met je vriendinnen. Maar na een paar weken val je als vanzelf weer terug in je oude gedrag. Het lijkt of er een mannetje is in je brein die de stuurknuppel van je overneemt, waardoor je terugvalt in je oude patroon.

   

  Dat mannetje heet je automatische piloot. Oftewel je ingesleten gedrag. Als je al eens hebt geprobeerd om kilo’s kwijt te raken, herken je dat wel. Ben je al weken trouw aan het knagen aan slankrepen, val je als een uitgehongerde wolf, na een lange werkdag, aan op de open zak chips. Het blijkt lastig om op lange termijn je eetpatronen aan te pakken. En eigenlijk geldt dat voor alle veranderingen. Je brein loopt nu eenmaal graag de bekende en gebaande paden. En veranderingen veroorzaken stress en kosten bergen energie. Hoe komt dat? En nog belangrijker: hoe neem ik het roer weer over?

   

  Als je van een afstandje je brein zou bekijken, ontdek je dat je wel 40.000 gedachten per dag hebt. Je geest lijkt daardoor een groot deel van de tijd een aap die van tak naar tak springt! Zo bevind je jezelf in gedachten vaak in het verleden door bijvoorbeeld aan het laatste gesprek met je lief terug te denken. Of ben je het avondeten aan het plannen en pieker je over wat te doen met de kids in de krokus. Hierdoor heb je nauwelijks aandacht voor het hier en nu, en dat is nou juist de plaats waar het leven zich afspeelt!

   

  Hoe lukt het je om weer vaker de baas in eigen brein zijn? Hoe word je je bewuster van de momenten waarop je in die automatismen vervalt? Dat kun je bijvoorbeeld doen door meditatie. En daar hoef je echt niet voor naar een bergtop in Tibet af te reizen. Door simpelweg te gaan zitten, je ogen te sluiten en je voor een paar minuten op de adembeweging te richten ben je al een heel eind op weg. Zo kun je vaker overschakelen van de spinsels in je hoofd naar de aandacht voor dit moment. Door regelmatig te oefenen ontdek je jouw automatische patronen en bevorder je je creativiteit. Wedden dat je het onderliggende ‘probleem’ van je goede voornemens voor 2012 in een ander licht ziet en een passendere oplossing bedenkt! Bijkomend voordeel: je wordt je steeds bewuster van de kleine geluksmomenten door de dag heen, simpelweg omdat je er niet meer aan voorbij rent!

   

  Omdat FRESH! bewust leven ook hoog in het vaandel heeft staan hebben we, speciaal voor de lezers van de nieuwsbrief, een interessant voorstel. Op zaterdag 31 maart organiseert Mind&More een speciale workshop Mindfulness voor geïnteresseerde klanten van Fresh!, waarbij je ook een super comfortabele yogabroek ‘Ranpur’ van Fresh! ontvangt plus een bijpassend jack ‘Maraton’, alles bij elkaar voor slechts  €79,- . Normaal is de prijs van deze workshop plus yoga set (20,- + 49,95 + 69, 95=) € 139,90. Een voordeel dus van meer dan

  € 60!

   

  De Mindfulness Workshop vindt plaats op zaterdag 31 maart bij Mind&More in Bussum (www.mindandmore.nl) van 13.30- 16.00 uur en bestaat uit diverse meditatie oefeningen en uitleg over de (bewezen) werking van deze populaire training. Om gebruik te kunnen maken van deze aanbieding stuur je een bericht naar info@freshonline.nl met als onderwerp: 'Workshop Mindfulness'. Je ontvangt z.s.m. een mail van Mind&More met de details over de Mindfulness Workshop.

   

  Liefs,

  Petra van Hameren, gecertificeerd Mindfulnesstrainer
  06- 24 27 49 38

Reacties

 • anne

  15 maart 2012

  Beste Petra,

  heel graag zou ik meedoen met de workshop, maar klopt de datum wel??
  warme groet, Anne

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen