Blog

 • Mythrill, Mithril, Lord of the Rings en Fresh!

  12 juni 2016
  Denise Krul

  Mythrill:  Dit materiaal dankt haar naam aan Mithril, een fictief metaal dat een belangrijke rol speelt in het werk van de schrijver Tolkien. Mithril is extreem licht, zeer sterk en goed te bewerken. Het wordt gedolven bij het koninkrijk Moria. Het is lichter dan Titanium en Irridium, duurder dan Goud, sterker dan Magnesium en Aluminium. Het kan worden verwerkt tot bijvoorbeeld sieraden, borduursels of een lichtgewicht stof, waar bijvoorbeeld de Maliënkolder van wordt gemaakt en het, in the Lord of the Rings bekende, 'small shirt of mail'. "It was close-woven of many rings, as supple almost as linen, cold as ice, and harder than steel..." 

  Ons Mythrill is een spiral yarn, bestaande uit een zee-blauw/groen tape-garen (een soort smal lint) omwonden door een tweekleurig garen dat doet denken aan een metalen spiraal. Als je dit breit ontstaat er een subtiel netwerk dat van een afstandje een soort ijzergaren lijkt, wat wel wat aan een Maliënkolf doet denken, maar dan heel aangenaam op de huid. Het resultaat is een vernieuwend breisel dat er pittig en hip uitziet en tegelijk door de vormen van het kledingstuk ook heel vrouwelijk. We hebben er een kek topje met korte mouwen, een kort en een half lang vest en een smal sjerpje van laten breien.

   

  hartelijke groet, Denise

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen