Blog

 • Ode aan de Little Black Dress

  7 december 2017
  Denise Krul

  De Little Black Dress, ook wel de LBD, is eigenlijk een verplicht nummer in de garderobe van elke stijlbewuste vrouw. En met alle feestdagen voor de boeg is de LBD onmiskenbaar een life-safer voor zo'n beetje iedere gelegenheid.

  Een key-piece dat ver verheven is boven het geweld van wisselende trends en hypes en elk jaar opnieuw schittert op de catwalks en rode lopers.

  Het kleine zwarte jurkje is immers chic, simpel en op talloze manier te combineren...

   

  Maar waar komt de geliefde klassieker onder de jurken vandaan?


  Het was Gabrielle Coco Chanel die het LBD-ontwerp in 1926 voorstelde in de Amerikaanse Vogue. De jurk was toen nog helemaal niet zo ‘little’, maar had een rechte snit en kwam tot halverwege de kuit. Vogue voorspelde dat het jurkje razend populair zou worden onder vrouwen uit alle lagen van de bevolking, iets wat ook gebeurde. Voor die tijd liep de vrouw rond in loeistrakke korsetten en was zwart de kleur van rouw. Coco Chanel was echter van mening dat zwart een elegante kleur was die je altijd zou moeten kunnen dragen.
   
  In de jaren 30 was de LBD een geliefd item, maar dit werd anders na de Tweede Wereldoorlog. Door conservatieve stromingen veranderde het imago van het zwarte jurkje en werd de LBD gezien als de jurk van losbandige vrouwen. Het was stijlicoon Audrey Hepburn die van de LBD weer een stijlvolle wereldster maakte in 1961 door de film Breakfast at Tiffany’s. Audrey schitterde in de kaskraker in een knielang Givanchy model en maakte de LBD populairder dan ooit.
   
  Tot op de dag van vandaag heeft de LBD niets aan fame ingeboet. Nog altijd zijn we groot fan van het classy jurkje, evenals van Audrey overigens. De klassieker heeft wel gezelschap gekregen van A-lijntjes, kokermodellen en ultrakorte cocktailvarianten, waardoor er tegenwoordig echt voor elke vrouw een passende LBD bestaat. Alleen maar fijn.
   
  Bij FRESH! hebben we verschillende zwarte modellen die je met de juiste accessoires moeiteloos kunt upgraden voor vrijwel elke gelegenheid.

  Nieuwsgierig geworden naar onze zwarte jurkjes klik hier voor onze suggesties!

   

  Warme groet,

  Denise

  FRESH!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Living

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen