Blog

 • Oud is het Nieuwe Nieuw

  31 december 2014
  Denise Krul

  Oudjaar is voor mij altijd zo'n mooi moment om even de balans op te maken. Wat hebben we bereikt het afgelopen jaar en wat verwachten we of hopen we dat gaat gebeuren. 

  Persoonlijk denk ik dat we een jaar van grote veranderingen tegemoet gaan. Internationale verhoudingen zijn aan het verschuiven, grote omwentelingen op politiek vlak doen zich voor, in een versneld tempo komen technische ontwikkelingen los waardoor vaste patronen zullen wijken voor nieuwe. Wie had bijvoorbeeld een jaar geleden kunnen denken wat een vlucht Netflix zou nemen? Ons kijkgedrag tov tv en fims zal hierdoor radicaal worden gewijzigd binnen niet al te lange tijd, wat veel invloed gaat hebben op de wijze waarop wij tegen de wereld aan gaan kijken.

  Wat ik daarnaast ook voorzie is dat onze kijk op ouder worden, of in het algemeen ook op ouderen zal gaan veranderen. Zo zien we dat op verschillende plekken in de wereld ultra hippe 60 plussers een steeds belangrijker rol in het straatbeeld gaan spelen. En daarmee zullen zij ook van invloed gaan worden op de fashion industrie. De Olsen Twins zijn hier wellicht trendsetter in en hebben als gezicht voor hun label The Row gekozen voor de 66 jarige Linda Rodin.

  Als je Linda Rodin googlet dan zie je waarom zij met recht een stijlicoon wordt genoemd. Ze is niet alleen prachtig - ze is het levende bewijs van haar stelregel 'There is beauty in Simplicity'- waar wij het bij Fresh! volledig mee eens zijn - maar toont ook dat je op 60+ leeftijd nog heel goed ambitie kunt hebben en daar uiting aan kunt geven, getuige haar eigen verzorgingslijn Olio Lusso die wereldwijd door vele celebs vol overtuiging wordt omarmd.

  Iemand die de hippe 60+er prachtig in beeld weet te brengen is Ari Seth Cohen. Deze Amerikaanse blogger heeft helemaal begrepen wat de waarde van de hippe ouderen in de maatschappij kan zijn. Geïnspireerd door zijn oma is hij in 2008 zijn blog Advanced Style begonnen. Zijn foto's van hippe oudere vrouwen in New York (veelal op straat geschoten) worden door internationale modemeken en vooraanstaande bladen van over de hele wereld gebruikt. Overigens geeft hij aan dat deze vrouwen echt niet alleen in New York te vinden zijn. De vrouwen die hij fotografeert hebben allemaal een klassieke elegantie of een excentrieke stijl. Zijn grote muze is wel Debra Rapoport. Hieronder hebben wij enkele van zijn foto's - stuk voor stuk plaatjes! - bijeen gebracht.  Met zijn blog probeert Cohen te bereiken dat de ideeën over schoonheid veranderen. Het gaat hem niet zozeer om mode of stijl, maar om lifestyle. "Mensen moeten niet vrezen voor hun leeftijd. Ik hoor zo veel vrouwen nu tegen mij zeggen dat ze niet meer bang zijn om ouder te worden door de foto's die ze gezien hebben van hippe, oudere vrouwen. Dat is fantastisch." Aldus Cohen.  

  Dit lijkt ons ook een mooie gedachte om vast te houden als we met zijn allen weer een nieuw mooi jaar in gaan. Oud is het nieuwe Nieuw. Op Oud en Nieuw!

  Veel geluk voor jou en je dierbaren toegewenst!

  En oh ja, in dit thema is het volgende filmpje ook heel leuk. Klik daartoe op Youtube/Brittaingottalent/ouderevrouwdanst
  Laat je niet in de luren leggen door het eerste deel van het filmpje!

   

  Denise Krul

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Fashion

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen