Blog

 • Oud voor Nieuw

  1 januari 2015
  Denise Krul

  Oud voor Nieuw:

  De kranten staan er bol van: maar liefst 40% van alle geproduceerde kledingstukken zou nooit worden gedragen. Deze hangen dus in een kast te verstoffen of worden doorgedraaid waarna er zeker niemand ooit nog in zal lopen.

  Ten eerste hopen wij toch stellig dat onze kleding echt niet achter in een kast belandt. Maar als ik de reacties van de klanten zo hoor dan denk ik dat dat reuze meevalt. Sterker nog; doordat Fresh! kleding tijdloos is en goed van kwaliteit gaat het niet alleen lang mee, maar kun je vanwege het Mix & Match principe heel makkelijk blijven combineren; binnen de collecties, over de seizoenen heen, maar ook met andere merken. Zodat je er veel en lang plezier van kunt hebben. En daar gaat het uiteindelijk om.

  Ook hoeven wij gelukkig nooit grote aantallen kledingstukken af te prijzen; vaak zijn er vele maten al voor de uitverkoop volledig uitverkocht. En ook kan bij ons een deel van de items makkelijk doorlopen naar een volgend seizoen.

  Hebben we bij Fresh! dan helemaal geen onverkoopbare restanten? Dat valt reuze mee. Maar eerlijk is eerlijk, eens in de zo veel tijd ruimen ook wij ons magazijn op. De oudere items waar wij van denken dat de kans niet heel groot is dat we die nog allemaal zullen gaan verkopen geven wij mee aan een tennisleraar uit de buurt die al jaren lang een groot deel van zijn tijd steekt in een heel goed doel.

   

  Een aantal maal per jaar rijdt hij met een vrachtwagen vol kleding, schoenen, speelgoed, bedtextiel, toiletartikelen en schrijfwaren naar Polen waar hij een aantal weeshuizen bezoekt om de kinderen die daar terecht zijn gekomen een hele grote verrassing te geven. Dit zijn kinderen tot 18 jaar. Dus ook onze dameskleding is daar zeer welkom.

  In kraampjes die daar worden opgesteld mogen de kinderen dan, met een soort van coins die ze voor dit doel hebben gekregen, artikelen uitzoeken. Helemaal voor henzelf. Je begrijpt dat dit één groot feest voor ze is.

  Je moet je voorstellen dat deze kinderen bijna geen eigen bezittingen hebben. Dolblij worden ze al van een eigen handdoek met een stukje zeep. Laat staan dat ze nu mogen shoppen voor mooie kledingstukken, schoenen, speelgoed...

  We krijgen nog wel eens de vraag wat er met onze restanten gebeurt; voilá, bij deze. Het komt dus goed terecht :) Oud voor Nieuw zeg maar...

  hartelijke groet,

  Denise Krul
  Fresh!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Fashion

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen