Blog

 • Over granny's en apen en een mooi nieuw jaar

  1 januari 2016
  Denise Krul

  Zo, de kop is eraf. We zijn weer goed en wel begonnen in een hopelijk mooi nieuw jaar. Rond deze tijd sta ik altijd even stil bij wat er is gebeurd het afgelopen jaar, wat hebben we bereikt en waar gaan we voor het komende jaar.

  Ik las nog even mijn nieuwsbrief van een jaar geleden door, waarin ik de verwachting uitsprak dat 2015 een jaar van grote veranderingen zou gaan worden, een jaar waarin de internationale verhoudingen zouden komen te verschuiven. Met de eindeloze stroom vluchtelingen uit Syrië is dit wel zeer letterlijk uitgekomen. Er is nu al sprake van het grootste aantal vluchtelingen ooit uit één enkel conflict binnen één generatie. Een zeer zorgelijk record...

  Ook de natuur liet zich roeren het afgelopen jaar. Verschillende landen zoals, Nepal, Afghanistan en Chili kregen te maken met zware aardbevingen. In het voorjaar (maart om precies te zijn) was er een totale zonsverduistering, nogal uniek te noemen want de volgende wordt pas weer verwacht in het jaar 2150. En december was de warmste maand ooit gemeten in de Bilt.

  Het komende jaar zal zeker ook een roerig jaar worden. Volgens de Chinese kalender begint in februari het jaar van de Aap. De Aap staat voor energie, wat vaak voor veel turbulentie zorgt, op meerdere vlakken: politiek, cultureel, maar ook op sociall gebied. 12 jaar geleden, het vorige jaar van de aap, werd Facebook geïntroduceerd, wat tevens het begin van het tijdperk van social media inluidde. In een Aap-jaar wordt vaak veel kennis verzameld over het heelal. Het feit dat de NASA aangeeft bewijs te hebben gevonden dat er water op Mars zou stromen kan daar wel eens een voorbode van zijn.

  Een Aap-jaar levert historisch gezien ook veel nieuwe trends op op gebied van Fashion en Lifestyle. Graag dragen we daar met Fresh! een klein steentje aan bij. We hebben in Nederland vooraan gestaan aan de trend van de comfy-wear: hippe vrouwelijk mode van comfortabele homewear-stof, ook wel soul-wear genoemd. In Nederland is dit inmiddels door veel merken opgepakt en al niet meer weg te denken uit het actuele mode-beeld. Internationaal gezien valt hier nog wel wat te winnen, en daar willen wij bij zijn, dat begrijp je. Onze eerste stappen daartoe zijn gezet met een drietal buitenlandse agenten, die hun vak verstaan en zeer enthousiast zijn over de collecties van Fresh! Dat opent perspectieven! :-)

  In diezelfde Nieuwsbrief van vorig jaar stelde ik ook "Oud is het Nieuwe Nieuw". Met foto's van Amerikaanse Modeblogger Ari Seth Cohen liet ik je zien hoe stijlvol vrouwen van 60+ kunnen zijn. Het aantal positieve reacties dat ik hier op heb ontvangen was fantastisch! Geweldig om te zien hoezeer dit onderwerp leeft! En hoe grappig dat inmiddels de complete fashpack de 'Granny Chic' nu al tot dé trend van 2016 heeft gebombardeerd! ;-D

  Het is een feit; leeftijd speelt geen rol meer in de mode. Modellen worden steeds ouder, kijk naar Linda Rodin (66), Carmen Del 'Orfice (86) en Daphne Selfe (86) die daar het overtuigende bewijs van zijn! En wist je al dat grijs dé haarkleur wordt van 2016? En pak je breipennen maar uit de mand want diverse breitechnieken worden het he-le-maal! Sowieso keren ambachtelijke handwerktechnieken van vroeger terug. En die hysterisch grote nerdbrillen maken ook een come back door. Wat je in 2016 dan ook veel zult zien zijn lange rokken, hoog gesloten blouses, kant- en tweetstoffen en de robe manteaux. De ware Fashionista kijkt reikhalzend uit naar gehaakte crochets en grof gebreide steken die ook jij ongetwijfeld veel zult tegenkomen in 2016 Wat ben ik blij dat wij afgelopen jaar een nieuwe leverancier hebben gevonden die het als grote uitdaging beschouwt om de meest prachtige steken te ontwikkelen en de leukste garencombinaties uit te proberen...

  We kunnen er niet om heen, we zijn met z'n allen weer een jaar ouder geworden. Je kunt het proberen te ontkennen, maar believe me, jezelf doe je daar absoluut geen plezier mee. Veel leuker is het om te kijken naar alle voordelen die het biedt. Laat je bijvoorbeeld inspireren door die prachtige vrouwen op leeftijd die nog volop meedraaien. Het geheim van Joyce Roodnat (en die kan het weten, ze heeft er een uiterst vermakelijk maar ook leerzaam boek over geschreven) is dat het leven elk jaar leuker, spannender en veelomvattender wordt. Vrouwen worden met het klimmen der leeftijd meestal sterker en interessanter. Belangrijk is om te zorgen voor een stijl die bij je past. En ga er dan met verve voor. Of zoals Trinny en Susannah het zo plastisch uitdrukken: 'Let a cob web not become your main accessory. It is either a question of years, or an impression of being worn out'.
  Aan jou de keus...

  We gaan er een prachtig jaar van maken, samen!


  Lieve groet,
  Denise
  Fresh!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen