Blog

 • Pigment Dye

  15 april 2014
  Denise Krul

   

  'PIGMENT DYED':

  Je hebt deze term allicht al een aantal keer voorbij zien komen, in onze nieuwsbrief, op de site, of in een Facebook post. We brengen het hier nog even onder de aandacht. Wat is het nu precies en hoe ziet het er uit?!

   

  Procedee:

  Pigment Dyed is een bepaalde manier van kleuren van de stof. De kledingstukken worden eerst gemaakt in een zogenaamde 'grey fabric' wat neerkomt op een soort ongebleekte kleur katoen. Vervolgens worden deze kledingstukken met een groot aantal tegelijk in een verfbad gestopt waarbij de verf er als het ware in wordt gekookt. Doordat de temperatuur hoog is zal het artikel krimpen (dit moet van tevoren zo goed mogelijk worden berekend en doorgetest).

   

   

   

  Look and Feel:

  De stof zal wat gewolkt worden gekleurd, wat het een soort suede achtige look geeft, vooral bij de wat donkerdere kleuren zoals 'Shadow'. Bij de naden zal de verf minder aangrijpen wat een soort verbleekt, vintage effect geeft. Soms voelt het wat stugger aan omdat de stof wat dichter is geworden. Daarom laten we het aansluitend behandelen met enzymen om het zachte gevoel weer terug te krijgen.

   

   

   

  Kleuren:

  We hebben momenteel verschillende kleuren in Pigment dyed;

  Shadow: colbert jasje BECKY, broek PUCK, sweater SEDA, top FENNA, top KAPAL, sjaal SCARF

  Coral: top FENNA, top KAPAL, sjaal SCARF

  Pistache: tee top TRIJNTJE, tee top TALITA, sjaal SCARF

  Mint: top TOOSKE, top KAPAL, sjaal SCARF

  Deep Ocean: tee top TRIJNTJE, tee top TALITA, sjaal SCARF

  (Pistache en Mint lijken een beetje op elkaar, waarbij Pistache wat lichter is)

   

  Zelf heb ik bijvoorbeeld de broek PLEUN met het jasje BECKY, een echt powerpak, waar ik altijd wanneer ik het aan heb veel complimenten over krijg.

   

  Nu is het zo dat we op 15 juni a.s. beginnen met de uitverkoop op de site. Tot die datum geven wij jou als abonnee op onze nieuwsbrief alvast de kans om bepaalde artikelen al met korting te bestellen of een item bij je bestelling kado te krijgen. Elke keer weer een ander artikel of combinatie. De korting is veelal wat hoger dan in de uitverkoop.

   

  Actie 1:

  Broek PLEUN in Shadow + top KAPAL in de kleur Shadow, Coral of Mint kado. Je betaalt dus alleen de broek, de top krijg je kado. (laat bij je bestelling wel even in het opmerkingenveld weten welke kleur Kapal je voorkeur heeft)

   

  Actie 2:

  Broek PLEUN in shadow + top KAPAL in Shadow, Coral, of Mint + jasje BECKY in shadow kado. Je betaalt dan dus de broek en de top, het jasje krijg je daarbij kado!

   

  Leuk, toch?

  Shop ze!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Living

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen