Blog

 • Portugal

  8 november 2011
  Denise Krul

  Portugal, ik heb een haat/liefde verhouding met dat land. Elke keer als ik met mijn koffer op Schiphol sta voel ik mij bevoorrecht dat ik dit werk doe. Want hoe leuk is het om voor een paar dagen in een andere cultuur te stappen om daar, vanuit een stapel ideeën, soms nog maar schetsen op papier, een coherente collectie te laten groeien!? Refererend aan onze beste jurkjes, tops of broeken die wij daar al van de productielijn hebben laten komen, probeer ik ter plaatse uit te leggen hoe de nieuwste stijlen eruit moeten komen te zien. Gezamenlijk hebben we een soort handels-Engels ontwikkeld waarin we elkaar begrijpen. Meestal…

   

   

  Maar nu dan even niet. En dan zit ik daar met een razende Portugees aan tafel. Stoom uit zijn oren, rook uit zijn neus. Hoe ik het in mijn hoofd haal om te reclameren over een vertraging van 2 a 3 weken in de levertijd. En over de samples die we met veel hoofdpijn vaak ook een maand na planning pas mochten ontvangen. We hebben immers gedurende het proces  nog wat in de maatvoeringen aangepast. Als je zo precies bent dan mag je niet verwachten dat levertijden nog gehaald worden, tiert hij voort. Het klopt dat ik nogal precies ben op dit vlak (op vele andere vlakken totaal niet, dit geheel terzijde), maar goede pasvorm is dan ook iets waar wij voor staan. Het feit dat wij geen mega aantallen plaatsen wil ook niet echt helpen. Nederland is een klein land en wij zijn geen grote keten met massaproductie, probeer ik nog uit te leggen. Tevergeefs. Een verrassend staaltje Iberisch temperament, ofwel passie.

  Lastig dilemma. Het is een zeer gewilde leverancier met een hoog aangeschreven kwaliteit, hetgeen belangrijk is voor ons en waar we ook niet op willen inleveren. 

  Zoals onze agent de volgende ochtend ook aangeeft: ‘there is always an alternative’. Op naar een andere fabriek. Al vaker mee gewerkt. Ze blijken nog verrassend veel meer te kunnen. Het wordt een dag van lang en geconcentreerd werken. ’s Avonds aan tafel kunnen we er om lachen.

   

   

  Nog vrolijker worden we wanneer  we de volgende dag, na een koffietje met een van onze tassenleveranciers, in Porto,  ons hotel uitstappen. Al onze verplichtingen in Portugal zijn voor deze reis afgerond. Ons vliegtuig vertrekt pas 's avonds. Het is 30* en we hoeven niets meer te doen. Dit gevoel is compleet nieuw voor mij. Voor de vorm bezoeken we nog twee winkels, ter inspiratie, maar het strand lokt erg. En zo hangen we niet veel later, Fresh! bikini aan, in heerlijke kussens op een geweldig terras aan zee. Uitzicht over een prachtig woeste kust, lekkere drankjes om niet uit te drogen en een salade als lunch. Wat een fijn land, wat een heerlijkheid! En ach, shoppen kun je toch ook goed in Amsterdam?!

   

   

  Erg goed zelfs, want daar hebben de dames van het Braziliaanse tassenmerk Ipa-Nima met veel enthousiasme Berenstraat nr 24 omgetoverd tot een aantrekkelijke boutique voor twee weken, waar wij van Fresh! met onze collectie mochten aanhaken. Omgeven door toonaangevende designwinkels, vintage zaken hippe foodstores en gezellige espresso bars. Op zich is er altijd wel een reden om gezellig naar Amsterdam te gaan, maar nu helemaal…! 

   

   

  Wil je echt de deur niet uit dan hebben wij nu voor jou op onze site, het jurkje ‘Lois’ met € 20,- korting: Vul daartoe in het betaalscherm de volgende actiecode in : LOINOV2011 Geldig t/m zondag 13 nov, zolang de voorraad strekt.

   

   

  Helaas niet meer in alle maten, want het is een van onze beste artikelen van dit seizoen. Made in Portugal, met pure passie...

  Denise Krul

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Fashion

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen