Blog

 • Portugal en de nieuwe collectie Spring 2014

  13 maart 2013
  Denise Krul

  Portugal en de collectie Spring 14

   

  Wat eerder dan normaal, mijn agent had me gesmeekt om nu al te komen, want low season en dus meer aandacht en ruimte op de sampleafdeling en de productielijnen, vertrek ik naar Portugal om de collectie voor Spring 2014 te gaan uitzetten.

   

  Debby heeft mijn koffer zorgvuldig gepakt en met een milde vorm van geweld nog dicht kunnen krijgen. Ik ben beladen met tekeningen, items uit eerdere collecties van Fresh! en monsters als voorbeelden voor details (knoopjes, pailletjes, een tot op de draad versleten oud jackje van mijn zoon waar hij de manchetten letterlijk van heeft afgebeten, maar waar nog vagelijk een mooi stikseltje op te zien valt).

   

  Bij de fabriek installeren wij ons in de showroom, wat vandaag ons kantoor zal zijn en waar we de hele dag aan de collectie zullen werken. 'Wij' zijn mijn agent, de salesman (met een onuitsprekelijke naam, ik noem hem maar gewoon Swariz) van de fabriek en ik. Op tafel liggen wat nieuwe stofstalen. Als ik daar doorheen ga word ik steeds vrolijker, nee eufoor, gek van vreugde; daar liggen wat pareltjes bij! Enthousiast probeer ik duidelijk te maken hoe blij ik hier mee ben, maar Swariz spreekt drie woorden Engels en knikt vriendelijk. Is ook een cultureel ding denk ik. Ze blijven hier over het algemeen erg rustig en ingetogen, gelaten bijna, een enkele uitzondering daargelaten.

   

  Ik voel de inspiratie toestromen. Alle vooraf bepaalde kleuren en stoffen ten spijt gooi ik ter plekke het programma om. Vier van de nieuwe stofjes blijken prachtig aan te sluiten bij een breisel in een heel bijzondere kleur grijsgroen wat we hadden doorgeschoven naar Spring 2014. Alsof het zo had moeten zijn. Dit wordt een super collectie, ik voel het!

   

  Gestaag werken we de hele dag hoor. Modellen worden tot in detail besproken, labdips die we hadden uitgezet beoordeeld, items gepast, accessoires komen voorbij.

   

  Alleen tussen de middag stoppen we voor een lunch in het plaatselijke restaurant. Tapa'tjes, vis en een locale groente. Altijd even vers en lekker. Ook een cultuur ding, dat lunchen. Ik heb wel eens voorgesteld om een broodje kaas te laten bezorgen zodat we konden doorwerken maar toen werd ik oprecht bezorgd aangekeken, bang dat ik ziek was.

   

  De middag worden nieuwe verftechnieken besproken, kleuren aan de stijlen toegewezen, stiksels bepaald en deadlines overeengekomen. Het is laat als we eindelijk klaar zijn. 9 to 5 kennen ze hier niet. Als ik wegga grijpt Swariz mijn beide handen en in gebroken Engels bedankt hij me hartelijk. Hij is ook blij.

   

  To be continued...

  Denise

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen