Blog

 • Sophia Loren: Fashion icoon en inspiratie voor Fresh! Collection Spring 2017

  24 maart 2017
  Denise Krul


  Veelzijdig actrice, zangeres, keukenprinses, schrijfster, moeder, Sophia Loren is het allemaal. Maar bovenal is ze een persoonlijkheid met een onmiskenbare eigen stijl. 

  Meer dan 50 jaar na haar eerste bezoek aan het Film Festival in Cannes maakt La Loren nog steeds een spetterend entree op de rode loper, nog immer as beautiful as ever... De 82 jarige actrice is het levende bewijs dat ware stijl nooit verloren gaat.

  Fashion trends komen en gaan, maar stijl kun je levenslang dragen. Misschien ben je er niet mee geboren en heb je het ontwikkeld, dat is heel goed mogelijk. Maar bij Fashion Iconen lijkt het of het ze in het bloed zit, zo effortless en natuurlijk komt het over. Sophia heeft het, altijd al gehad...

  Kritiek op haar uiterlijk - ze zou te lang zijn, te zwaar, haar gezicht te klein, haar mond te groot - heeft ze altijd naast zich neer gelegd. Screentests liepen aanvankelijk op niets uit, want niet fotogeniek, zo vond men, het advies om af te vallen en haar neus te verkleinen sloeg ze in de wind. Sterker nog, ze heeft altijd vast gehouden aan haar unieke voorkomen: “Ik zag er eindelijk vrouwelijk uit en ik merkte hoe mannen op me reageerden,” zegt ze over dat besluit. “Als mannen je nakijken, wat kan er dan nog mis met je zijn? Ik wilde mezelf blijven. Het was juist leuk om er niet uit te zien zoals iedereen.”

     Haar eigenwijsheid heeft haar ver gebracht. De karakterrollen die ze koos hebben daar ook zeker aan bijdgedragen. Feit is dat ze nog steeds te zien is als actrice. Over ouder worden zegt ze: “Andere mensen zijn op hun veertigste al oud, ik heb goede genen, drive en persoonlijkheid. Mooi zijn is meegenomen, maar je moet ook sprankelen en geestig zijn. En als je hersens hebt, moet je die gebruiken. Dat laat je ogen stralen en je lopen alsof de wereld van jou is.”

   

  Filmwereld uit vervlogen tijden!

  Welnu, onze inspiratie hebben we deze keer gehaald uit de filmwereld van vervlogen tijden. Legendes van het witte doek als Sophia Loren, Brigitte Bardot en Audrey Hepburn die voor stuk zijn uitgegroeid tot stijliconen. Bijzonder is dat hun tijdloze stijl nog altijd boeit.

   

  Cigarette pants zoals Brigitte Bardot die droeg met een fijn blokstructuurtje of wafel patroontje, topjes met 7/8 mouwen waarin je Audrey Hepburn zo zou zien lopen en een polkadot wat het handelsmerk van Sophia Loren is geworden zijn te vinden in deze collectie. Cannes is wellicht wel de plaats waar veel uit de oude filmwereld op terug te voeren is.

   

  Lounge Collectie


  Cannes heeft een promenade die zich bij uitstek leent om in vrouwelijke jurken over te flaneren. Maar Cannes roept ook beelden op van eindeloos lange dagen loungen aan het strand. Het is dan ook een echte lounge collectie geworden met kleuren van zee en zand. Daarbij representatieve modelletjes in bijzondere stoffen die je met gympjes of slippertjes kunt dragen maar waar je vervolgens met hakken aan moeiteloos mee door kunt naar een feestje.
   

  Lente is begonnen

   

  De lente is begonnen - altijd gedacht dat dat op 21 maart was, maar dat blijkt zomaar opeens 20 maart te zijn geworden - en de weergoden zijn het er ook eindelijk over eens. Volgende week lopen de temperaturen nog verder op en kunnen we dan eindelijk eens die frisse vrolijke voorjaarskleren en -kleuren aan.

  Ik zou zeggen, klik snel door naar de site en laat je inspireren. En dat 'snel' bedoel ik eigenlijk wel heel letterlijk. De run op onze voorjaarscollectie is al zo groot geweest dat er al veel uitverkocht begint te raken. We gaan nog kijken of we hier en daar nog enkele items kunnen laten bijmaken, daarover binnenkort meer. Grijp je ergens naast: laat het ons weten, het zou zomaar kunnen dat we je alsnog blij kunnen maken...


  warme groet
  Denise 
  FRESH!

  Filmtip: La Mia Casa È Piena di Specchi, miniserie over het leven van Sophia Loren, waarin ze haar eigen moeder speelt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Fashion

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen