Blog

 • To Watch: New Year's Eve

  28 december 2011
  Denise Krul

  De dagen rondom kerst en Oud en Nieuw vind ik met afstand de meest knusse van het hele jaar. Mijn lief is vrij en ik probeer dat ook. Geen gehaast bij het ontbijt. Bedtijd wordt een rekbaar begrip, wat ruimte biedt voor eindeloos veel ouderwetse spelletjes. Huis gezellig versierd, de haard kan ’s middags al aan. Iedereen loopt ongedwongen  in en uit, beetje sporten, nog wat cadeautjes shoppen voor onder de boom. Voor inkopen nemen we de tijd, brood bij de bakker en groente bij de groenteboer, in plaats van alles makkelijk en snel bij de supermarkt.  Traditiegetrouw ondernemen we ook diverse activiteiten met ons gezin. Maar waar op de schaatsbaan nog wel eens iemand kwalijk onderuit gereden kan worden, op de bowlingbaan een bowlingbal tegen alle verwachtingen naar achter kan bewegen, loop je daarentegen in de bioscoop zonder twijfel het minste risico op hachelijke situaties. Als zodanig dan ook absoluut de favoriete tijdsbesteding van mijn dochter.

   

  Behalve wat verzwikte ogen (rij 1 is erg dichtbij) hebben wij heerlijk genoten van ‘New Year's Eve’, de ultieme feel good movie van dit moment.  In de trant van Love Actually komen de verhaallijnen van een tiental koppels en singles in het altijd bruisende New York samen tijdens het aftellen tot middernacht. Sterke rollen vertolkt door een indrukwekkende cast, met onder meer Halle Berry,  Ashton Kutcher, Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Robert De Niro, Sarah Jessica Parker en Jon Bon Jovi, om er maar een paar te noemen. Als de beroemde bal op Times Square onverwacht stilhoudt, staat Hilary Swank stil bij waar het uiteindelijk in het leven om zou moeten gaan: universele waarden als liefde, hoop, compassie en een nieuw begin.

  Een Oscar zal de film waarschijnlijk niet ontvangen, maar het is wel een heerlijke romcom voor het hele gezin (ook voor na Oudejaarsavond), of zoals mijn dochter het weergeeft: ‘Alles is liefde met Sinterklaas, Love Actually met kerst en New Year's Eve met Oud en Nieuw,  zo kom je december wel door.’

   

  Denise

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Living

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen