Blog

 • Trends gespot in Berlijn, Fashion Week

  5 februari 2016
  Denise Krul

  Januari is voor mij de maand van de beurzen. Behalve dat we zelf op de Modefabriek staan, zijn de week daarvoor de fashion beurzen van Berlijn. Hadden we vroeger de Bread and Butter, de trendy beurs waar je alleen nog maar binnen kwam op persoonlijke uitnodiging, maar nu - hoe zou dat nu komen -ter zielen, tegenwoordig kun je je uitstekend vermaken op de Panorama, Premium en Show and Order. Vooral de Premium is een beleving op zich met de verschillende gebouwen rondom een door vuurkorven verlicht terrein met eet-vans, een verwarmde iglo, en een heuze Kühl Halle (buiten vroor het maar hier was het minstens even koud).

   

  Het fijne van zo'n beurs vind ik altijd dat je zo mooi en compact kunt zien wat er nu aan de hand is in mode-land. Zelf heb ik bovendien dat als ik daar loop dat ik onmiddelijk geïnspireerd wordt; niet zoals wel eens wordt gedacht door het de kunst afkijken van de anderen maar veel meer doordat je een aantal dingen ziet die een soort radartje aan het werk zet wat vervolgens in een soort kettingreactie tot hele unieke ideeën leidt die werkelijk in geen nkel opzicht meer op het beeld dat ik aanvankelijk heb gezien lijken; volg je me nog?

   

  Ook heb ik altijd een bewondering voor wat er zoals voor moois is gemaakt; want allemachtig, wat een energie is er in al die colelcties gestoken, en hoe bijzonder dat al die energie dan weer samen komt op een plek. Ik blijf dat bijzonder vinden.

   

  En dan wat onmiskenbare trends die mij daar opvielen:

  Bouclé stoffen, al dan niet met een metal spray of foil. Ritsjes, in truien, jurkjes, broeken, rokken. Veel batman-trui-modellen (de vleermuismouwen dus). Retro prints, retro kleuren, retro accessoires. Opvallend veel asymetrische kledingstukken. 'Kamerjas' modellen van zware vilten stoffen of juist in onconventionele special fabrics. Bonded fake-furs. Cigaretten pijpjes. Als kleuren veel groentonen, brique en opvallend veel zachte kleuren.

   

  Hoewel ik de stands er in het algemeen qua standbouw niet heel bijzonder vind, daar kan Amsterdam met gemak de competitie mee aan, was er wel een die ik ronduit briljant vond: check daartoe het filmpje van ons op Facebook dd 19 febr '16. Lijkt me fantastich als je dit verzonnen hebt en nog mooier als je het dan zo uitgevoerd ziet...

   

  Wie mist er nog de Bread and Butter?!

   

  warme groet,

  Denise

  Fresh! Collection

   

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen