Blog

 • Trends gespot op de Modefabriek Zomer editie

  17 juli 2014
  Denise Krul

  Het leuke van de Modefabriek is dat alles meer dan een half jaar vooruit loopt. Dus wat je daar ziet is wat het modebeeld dadelijk gaat bepalen in de winkels en op straat. Zoals ik al eens eerder aangaf vind ik dat de Modefabriek inmiddels een allure uitstraalt die niet onderdoet voor de grote internationale beurzen. De stands, de collecties, de trends; ze zijn origineel en vernieuwend. Maar het blijft wel dat toegankelijke sfeertje houden waar wij Nederlanders zo om bekend staan.

  Ik zou nog een review van de trends geven die ik heb gespot. Ik noem wat mij het meeste opviel:
   

  TREND: Ecru / Eerlijk / Helder / Natural.

  Van hele tere tinten ecru, tot wat meer room wit en Chalk (ja die hadden wij dit voorjaar ook al :-) . Let ook even op de hangende tuin bij Summum (met vogelgeluiden!).


   

  TREND: Ambachtelijk / Dip Dye / Indigo

  In de corridor tussen de hallen Blue Print / Mint en The Pavilion was er weer een en ander te zien en te beleven. Het proces van Dip Dyeing werd hier live getoond. Komt een lap aanvankelijk nog wat groenig uit een (natuurlijke) tobbe, de oxidatie aan de lucht zorgt voor de mooie diep blauwe Indigo kleur.


   

  TREND: Jeans / Indigo

  Jeans is hotter dan ooit. Spijkerbroeken, jurkjes, catsuits... Boyfriends jeans, tapered, flair, skinny, we zien het allemaal. Opvallend is dat de kleur weer wat terug gaat naar het echte Indigo, zonder al te veel dirty spots of gaten. ... en ja, Fresh! heeft ook een Jeans in de maak, nog even wachten, zo een maand of 7...
   

  TREND: Pastels, licht vergrijds en vintage wassingen

  Deze vond ik persoonlijk erg leuk: het beeld dat ik op de Modefabriek voor het voorjaar zag hadden wij eigenlijk al de vorige beurs voor het aankomende seizoen. Ik houd persoonlijk dus erg van dit beeld. Zacht, vrouwelijk, maar door de wassingen toch stoer. Over zo'n anderhalve maand dus al te shoppen bij www.freshonline.nl
  Tismaardatjetweet...
   

  TREND: Ruime Jassen & Vrouwelijke Jurkjes

  Tussen de stands in zie je dit soort trendforums. De poppen zijn aangekleed door ontwerpers waarvan wordt aangenomen dat ze een invloed op het fashion beeld hebben. Hier veel grote jassen en ultra vrouwelijke jurkjes. De ruime jassen is een trend die internationaal al veel door celebs wordt opgepakt. Ik vind het vooral mooi in combinatie met een relaxte broek en vrouwelijke accessoires. In het najaar krijgen wij een pracht exemplaar van winter bouclé . Houd dus de pagina Jassen en colberts van Fresh! in de gaten.

  De vrouwelijke jurkjes lijken te zijn geinspireerd op het beeld dat grote modehuizen tientallen jaren terug lieten zien. Retro maar wel zeer verfijnd. Dat ik van jurkjes houd is ook geen nieuws, in onze collecties nemen jurkjes tenslotte altijd een heel belangrijke plaats in.  Ik ben altijd nogal benieuwd wat er zo leeft en speelt. Niet zozeer specifiek bij andere merken, daar ik het liefst mijn eigen koers vaar, maar wel wat je op straat ziet en waar mensen behoefte aan hebben; dus denk je dat je iets waardevols voor me weet (maakt niet uit wat) laat het me alsjeblieft weten! Je kunt mailen (evt. met een foto van wat je bedoelt) naar info@freshonline.nl

  Hartelijke groet,
  Denise Krul
  Fresh!

  PS: Nog meer lezen over de Modefabriek? klik hier

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Living

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen