Blog

 • Waar een wil is ...

  15 september 2013
  Francis Handgraaf, Kleurboetiek

  Waar een wil is…
   

  De mensen die het niet tegen me zeiden, dachten het in ieder geval wel: een winkel beginnen in deze tijd is een slecht idee. Hoe kwamen ze nou toch bij deze slecht gefundeerde en ongevraagde mening? Oké….men is bang om geld uit te geven vanwege de crisis. Mijn ervaring op het gebied van ondernemen is nul (zit zelfs niet in de familie). Maar ja….ik had ook nog nooit gezongen (zit zelfs niet in de familie) en dat doe ik nu toch ook alweer 17 jaar en ben inmiddels wereldberoemd in Santpoort (een dorpje tussen Haarlem en IJmuiden in). Ik heb 18 jaar in het onderwijs gezeten, wat heeft dat met mode te maken? Het uitstapje naar een diploma schoonheidsverzorging 10 jaar geleden zet ook geen zoden aan de dijk.
   
  In alle maanden van voorbereiden heb ik herhaaldelijk een poging gedaan uit te leggen dat mijn winkel écht meer wordt dan een kledingzaak. Niemand leek overtuigd. De dame bij wie ik de opleiding tot kleurconsulente gevolgd heb, vond mijn idee wél super…..maar maakte toch de kanttekening dat mensen echt geen afspraak gaan maken voor een kleuranalyse. Beter kon ik, na bijvoorbeeld besteding van een bepaald bedrag, een kleuranalyse cadeau doen….als een soort spaarsysteem. Nou ja, zeg! Nadat ik maar opgehouden ben met me te verdedigen, stak ik mijn energie in me niet te laten afleiden door alle goedbedoelde kritiek en waarschuwingen.
   
  Ruim een half jaar verder stappen er dagelijks nieuwsgierige vrouwen “De Kleurboetiek” in om een kijkje te nemen in deze “snoepwinkel” voor vrouwen. De Kleurboetiek heeft kleding, maar ook make-up, huidverzorging, voedingssupplementen (alles 100% natuurlijk) en er worden kleuranalyses en workshops gegeven. Ik heb inmiddels ruim 50 (betaalde) kleuranalyses gedaan, o.a. bij een vrouw uit de Tweede Kamer en een zangeres die 2x de Grote Prijs van Nederland heeft gewonnen. Ik word regelmatig uitgenodigd om op locatie een demonstratie te geven van een kleuranalyse, mensen op te maken en tips&trics te geven en/of mijn kleding te promoten. Eerdaags geef ik een gastles over kleuren op een kappersopleiding.
   
  Alles is bij elkaar gekomen en niets blijkt voor niets geweest. Mijn liefde voor mode en make-up kan ik nu combineren met mijn ervaring in het onderwijs (workshops) en mijn diploma schoonheidsverzorging (make-up, huidverzorging en voedingssupplementen). En een zaak in je eentje opzetten en runnen, vereist toch ook een zeker talent voor ondernemen.

  Natuurlijk heb ook ik last gehad van het voorjaar dat uitbleef, gevolgd door de vakantietijd. Ik kan niet wachten tot het herfstweer zich aandient, zodat mensen eindelijk nieuwe kleren gaan kopen. Afgaande op de complimenten over de nieuwe collectie, verwacht ik eerdaags een run op de kleding.

  Ondertussen geniet ik iedere dag van mijn “slechte idee”.

  Francis Handgraaf
  de Kleurboetiek
  Santpoort Noord

   

   

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

 

Reactie toevoegen

Limited Collection

Inloggen Als u al een account heeft kunt u hieronder inloggen met uw e-mailadres en op de regel daaronder uw wachtwoord:

Wachtwoord vergeten? Klik hier

Inloggen